woensdag 17 februari 2010

Martha's avonturen



Ons verhaal begon op 25 april 2009 op het vliegveld in Belgie. Een grote kist met 3 honden erin waarvan er eentje mijn kleine nieuwe hondje in levende leven was. Nou liefde op eerste gezicht...en nog steeds! 
We zijn nu bijna 10 maanden verder.Van een heel onzeker grommerig hondje is ons kleine Martha een vrolijk, nog steeds grommerig, lief knuffel hondje geworden, dat weet als het niet gaat zoals zij dat wil, er dingen toch wel eng zijn: grote vreemde mannen ineens in haar huis, een arm die onverwachts snel omhoog wordt gedaan wat heel eng is , dan vlieg je naar je mamma en kruipt stijf tegen haar aan. Die zegt dan dat er niets aan de hand is, je kijkt dan heel verbaast en gaat op onderzoek uit. Steeds zijn er minder dingen eng, steeds meer dingen worden leuk en ze gaat steeds meer zelf op onderzoek uit.
Een sloot met kroos? Kun je daar op staan? Oeps toen hadden we een groene, natte Martha en ze kijkt me dan aan van :mam wat is dat nou?Houd dan je lachen maar eens in. Zo hebben we al wat afgelachen met z'n allen. We lopen heel vaak op een kade langs een natuurresrvaat 't kaatje genaamd. 

Daar lopen alle 3 de hondjes heerlijk los en kunnen ze geen kwaad doen [ dacht ik.] Ziet Martha een koe...oeps wat is dat voor een groot eng ding...hard blaffen dan gaat dat ding wel weg...oeps zijn die dingen me toch nieuwsgierig zeg...komen ze me van dichtbij bekijken.. gelukkig staat 't vrouwtje binnen bereik...kort tegen d'r benen gaan staan, ziet dat grote ding me niet meer....gelukkig zit er een sloot tussen.
Maar mijn middelmatig grote zus moet zich even uitsloven.. springt over..eh... in de sloot en gaat tegen het grote ding staan blaffen.. grote ding denkt: klein ding met je grote mond je hoort aan de ander kant van de sloot en jaagt haar zo de sloot weer door terug naar de goede kant.. ba, das eng, denkt Snowy, dat doe ik nooit meer.

Wat ook een heel leuk spelletje is, is muizen vangen. Nou ja, je doet alsof. Je stopt je neus in een muizengaatje, snuift heel hard [staat heel erg stoer] graaft wat met je poot, komt hond nummer 2 ook kijken en als je lang genoeg wacht ook nummer 3. Maar wat gebeurt er als de muis per ongeluk het holletje verlaat?
Dan springen 3 x 4 pootjes allemaal tegelijk de lucht in en weten ze niet wat hen overkomt, onze helden op sokjes.

En zo genieten wij uren- dagen - weken en naar ik hoop nog jaren van elkaar.


Heel veel liefs van Angela,
                                      Pucky 17 jaar.
                                      Snowy  3 jaar.
                                      Martha 2 jaar?

 PS - SAMEN OP VAKANTIE DOEN WIJ ZO:




4 reacties:

Anoniem zei

Wat ziet zij er prachtig uit (opgepoetst voor de foto?)heerlijk dit fijne leven te hebben bij lieve mensen hier .Een leuke manier van vakantie vieren !een grote knuffel voor het beestenspul . lieve groetjes yvonne

Anoniem zei

JAJAJAJAJA EENS EEN COCKER ALTIJD EEN COCKER
GEWELDIG VERHAAL
GR VAN AUKJE

Janna Steenbergen zei

Daar kan ik ook over mee praten...eens een cocker...haha
Prachtig verhaal.. en een knufff aan Martha

Anoniem zei

hallo,
wat fijn om jullie zo te zien. Ik geniet ook elke dag van mijn knullie abel die jullie toen opgehaald hebben. het is een kanjer en zo lief, ook samen met deandere hond gaat het geweldig.

groet karin

Een reactie posten

mail voor dit blog

SVP UW BIJDRAGEN TIJDELIJK ZENDEN NAAR aukje@granadapadul.com !!!

Wegens omstandigheden wordt het weblog op dit moment maar 1 keer per week bijgehouden
.

Hee
ft u foto's of een verhaal?
Mail naar Erna:
erna@granadapadul.com

Uw mooiste foto's worden geselecteerd.
Vermeld er
svp bij of u het stukje mét
of zonder uw naam wenst op het blog.

Hond van de maand

Hond van de maand
Irvin is onze hond van de maand mei. Klik op de foto voor meer informatie

Over Granada Padul

Uw reacties


Een aantal GELUKSHONDEN

O.a deze honden vonden een thuis

Snuffel op dit blog


Voor info: mail met Gisela: gies@bakkerbv.nl
Voor informatie: mail met aukje@granadapadul.com

Een greep uit onze video's


Wanneer u het baasje van Jonas215 aan het werk houdt, doneert hij 10% van de omzet voor de nieuwe refugio. Klik op het logo.